Vidreres embarga finques per desallotjar els gitanos

COL·LECTIUS

Avui, Elisabet Escriche, 11-02-2009

Una vintena de caravanes de famílies d’ètnia gitana continuen instal·lades en set parcel·les de la urbanització La Goba de Vidreres, tot i la multa de 3.000 euros per parcel·la que els va imposar l’Ajuntament a mitjans de gener. Es tracta de la sanció màxima per incompliment de les normes urbanístiques del municipi. L’alcaldessa, Ruth Rosique, va deixar clar ahir que si no paguen la multa s’embargaran les propietats, els titulars de les quals són d’ètnia gitana. “El que estem fent és seguir el procediment que marca la llei”, va puntualitzar Rosique.

Els veïns, tips dels problemes de salubritat que provoquen els propietaris de les rulots, com defecacions i deixalles a la via pública, estan estudiant si presenten una denúncia contra el consistori per “la manca de voluntat política a solucionar el conflicte”, que ja fa tres hiverns que s’arrossega. “Si no ho arreglem les properes setmanes tornarem a tenir el mateix problema el proper mes de desembre”, va alertar el seu portaveu.

A banda de la multa, personal del consistori, amb una ordre judicial sota el braç i custodiat per Mossos d’Esquadra, ja va intentar accedir sense èxit a la urbanització per retirar les caravanes ara fa just dos mesos. L’alcaldessa va notificar pocs dies més tard al jutjat aquest intent fallit. El clan s’instal·la a La Goba només els mesos d’hivern perquè la resta de l’any treballa en mercats d’Itàlia i França.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)