Presó preventiva per a tres dels cinc detinguts

FUTBOL

Avui, Redacció, 17-01-2009

El jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona va decretar ahir presó provisional per un delicte de lesions per a Valentín Moreno Gómez, el seu germà Israel i Carlos R.G., tres dels cinc jugadors de l’equip de futbol del Bada – Bing detinguts per haver agredit membres del Rosario Central de Catalunya dissabte passat, en un partit de futbol del Grup 17 de Tercera Territorial. A tots tres se’ls imputen també els delictes de desordre públic, danys i tracte degradant i vexatori.

En canvi, José Luis E.S. i Jonathan P.F. han quedat en llibertat provisional després de declarar a Barcelona i Sant Feliu de Llobregat, respectivament. Els jutges consideren que no hi ha prou indicis de la seva participació en la baralla per decretar – ne la presó provisional.

Elena Marugán, l’advocada de Valentín Moreno i del seu germà Israel, va negar als periodistes que la trifulga fos per motius racistes i va assegurar que els incidents van ser “una baralla acceptada pels dos equips” en la qual alguns jugadors del Bada – Bing també van patir lesions, com creu l’advocada que es demostrarà amb els comunicats mèdics. A Moreno també li han revocat el tercer grau que li havien concedit mentre complia condemna per l’assassinat de Carlos Javier Robledo el 2000 a la Vila Olímpica.

Segons els Mossos, que no descarten més detencions, els jugadors del Bada – Bing, a part de colpejar els del Rosario Central, els van “insultar i increpar” i “es van referir al seu origen sud – americà en to despectiu i de menyspreu per justificar les agressions”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)