Del crim de la Vila Olímpica a l'agressió racista

FUTBOL TERRITORIAL

Avui, Redacció, 16-01-2009

| El principal condemnat per la pallissa mortal a un jove el 2000, ara en règim obert, és un dels cinc detinguts pels Mossos pel cas Bada – Bing

Més que encaminat a la reinserció social, readaptat i amb situació familiar normalitzada, segons la secretaria general de Serveis Penitenciaris. Però jugava a futbol amb el dorsal 88 (Heil Hitler en llenguatge neonazi perquè la lletra h és la vuitena de l’abecedari) i en un equip polèmic pels incidents que havia protagonitzat ja abans d’incorporar – s’hi. I bé, Valentín Moreno Gómez, condemnat el 2002 com a autor principal del conegut com a crim de la Vila Olímpica, va ser detingut ahir com un dels principals implicats en les agressions racistes de dissabte, en el partit del Grup 17 de Tercera Territorial entre el seu equip, el Bada – Bing, i el Rosario Central Catalunya, amb jugadors de set nacionalitats diferents.

Moreno, de 26 anys, gaudia des del 15 de setembre del règim obert (ratificat judicialment una setmana després arran d’un recurs de la fiscalia). Estava en el setè any dels vuit de condemna per l’assassinat del jove Carlos Javier Robledo l’abril del 2000, a la porta d’una discoteca. Per quatre hores – tenia 17 anys i estava de festa per celebrar la majoria d’edat – va anar a parar en un centre d’internament; després va passar a la presó de joves de la Trinitat i ara duia quatre anys a Quatre Camins. Amb el tercer grau, podia jugar a futbol els caps de setmana.

Ell va ser el tercer a caure. Els Mossos havien fet la primera detenció dimecres a la nit i ahir a la tarda ja en duien cinc. Les identificacions, per una gravació en vídeo, han estat senzilles. Falta saber quan i quins detinguts passen a disposició judicial.

“No són santets”

Se’ls ha acabat el futbol federat. De Moreno i quatre jugadors més la Federació Catalana en proposa l’expulsió de per vida. Amb el Bada – Bing tampoc hi jugarà ningú més. Igual com ja els va passar el 2006 amb l’equip Lope de Vega, seran foragitats de tota competició. Ara cautelarment, aviat definitivament.

De moment al Guinardó, teòric pròxim rival del Bada – Bing, respiren. I al Pujadas, pròxim rival del Rosario Central. El matx s’ha suspès pels vuit jugadors que van necessitar atenció hospitalària. “Però ells tampoc són uns santets, que tenen bon historial d’incidents”. Són tres clubs del ja tristament famós Grup 17 de Tercera Territorial els que, en conversa amb l’AVUI, han coincidit en l’expressió.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)