immigració

37.000 persones van voler entrar il·legalment a l'Estat

Avui, redacció, 13-01-2009

Almenys 37.000 persones van intentar arribar a Espanya el 2008 de forma il·legal a través del mar, aeroports o carreteres, fet que suposa un 24% menys que l’any anterior, quan ho van intentar prop de 49.000 persones.

Més de 17.300 persones van ser interceptades en punts fronterers i ports i aeroports mentre que 13.424 van intentar entrar al país en pasteres o cayucos. D’aquests, més de 9.000 van ser detinguts quan volien arribar a les Canàries, xifra que suposa una reducció del 26,4% en les arribades clandestines a l’arxipèlag respecte a l’any anterior. El ministre d’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va explicar que la immigració il·legal per via marítima va baixar un 25,6% l’any passat, fins a situar-se en quotes del 2002.

Per la seva banda, el departament d’Acció Social va engegar ahir una campanya publicitària per fomentar els valors de la cohesió social i la convivència davant del fenomen de la immigració. A través d’anuncis a la premsa, falques a la ràdio i cartells, es pretén difondre la idea que Catalunya ha estat sempre un país receptor d’immigració. D’aquesta manera, es vol conscienciar la població que el més important no és el lloc de procedència, sinó el país on es viu, segons va explicar el secretari per a la Immigració, Oriol Amorós. La immigració, va afegir Amorós, ha vingut “per quedar-se” i la llengua i cultura catalanes han de ser “punt de trobada”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)