Acord incipient entre PSC i CiU en educació

Avui, Lluís Bou, 18-12-2008

| El pacte nacional d’immigració esgota les últimes negociacions, però CCOO no pensa subscriure’l i UGT hi mostra recels

La conselleria d’Educació i CiU van arribar ahir a un principi d’acord per una segona modificació de la llei d’educació, després d’una intensa jornada de contactes. La negociadora de CiU Irene Rigau es va reunir amb tècnics del departament i els va entregar una llista de modificacions que la federació defensa. Posteriorment el conseller Ernest Maragall va confirmar a CiU que accepta estudiar les propostes. El marc polític sembla encarrilat, amb voluntat de no excloure ICV ni cap altra formació. El dia 23 està prevista una nova reunió de CiU amb la secretaria general per entrar ja en concrecions.

Els punts que CiU vol incloure i que la conselleria està estudiant són el dret de les famílies a elecció de centre, el caràcter complementari i no subsidiari de l’escola concertada, un model d’administració educativa que no quedi fraccionat en municipis i tingui caràcter nacional, i les condicions de la concertació escolar. Alguns d’aquests aspectes ja van entrar en la primera modificació del projecte de llei, abans de ser aprovat al consell de govern sense el suport d’ICV. Ara CiU demana més concrecions per secundar la llei, aprofitant el tràmit ja iniciat al Parlament.

Hi ha una altra negociació en tràmit, que es presenta més complicada. El pacte nacional d’immigració, que impulsa la conselleria d’Acció Social, esgotava ahir les últimes negociacions, abans que avui la consellera Carme Capdevila el presenti. A última hora d’ahir a la nit el pacte només tenia el suport del tripartit. CiU i el PP no el recolzaven a l’espera de seguir parlant. CCOO ha anunciat que no hi donarà suport, i UGT manté dubtes que el PSC intenta desactivar. Foment del Treball només vol subscriure la part laboral.

Els nacionalistes van fer ahir a la nit una darrera proposta a la conselleria de segregar tots els punts del pacte que en realitat fan referència a competències estatals, com la nacionalitat i el dret de vot dels estrangers a les municipals.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)