El govern debat el seu pla d'immigració

Avui, Lluís Bou, 16-12-2008

La consellera d’Acció Social, Carme Capdevila, té previst portar avui a debat del consell de govern el pla d’immigració, tot i que no hi ha ara per ara un acord global amb CiU. La consellera va comunicar ahir la decisió al negociador nacionalista, Josep Lluís Cleries, en una trobada que no va tancar els desacords. Fonts del govern van confirmar l’ordre del dia.

La intenció de la conselleria i del secretari d’immigració del govern, Oriol Amorós, és firmar el pacte nacional aquest divendres. Tot i això, en aquests moments el tripartit no compta amb el suport de CiU i la situació té un cert paral·lelisme amb la del pacte de l’habitatge, que no va comptar amb el suport nacionalista. No obstant això, avui seguiran els contactes al Parlament.

Un dels punts de fricció és que el govern proposa el vot dels immigrants a les municipals a partir dels 5 anys de residència. I CiU és partidària del vot dels nouvinguts però sense establir terminis de temps i vinculant – lo a un procés d’integració previ. Les mateixes diferències tornen a aparèixer respecte al reagrupament familiar, que el tripartit fa més genèric que CiU (cònjuges i fills).

La negociadora socialista Consol Prados confiava ahir a seguir les converses amb CiU per buscar un acord. Els contactes coincideixen amb el fet que la setmana vinent està prevista la presentació de la nova llei d’estrangeria.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)