L'ala dura i pròxima a la ultradreta guanya les primàries del Likud

Avui, Redacció, 10-12-2008

El partit Likud de Benjamin Netanyahu es presentarà a les legislatives anticipades de febrer a Israel amb una llista de candidats de l’ala més dura de la formació de dretes, després de saber – se els resultats de les primàries del partit, celebrades dilluns passat.

Netanyahu, elegit cap de la principal formació de l’oposició el 2006, encapçalarà una llista amb nombrosos noms molt pròxims a l’extrema dreta i que no han renunciat al mite de fer un Gran Israel, que englobaria també Cisjordània, segons la ideologia de la ultradreta israeliana.

Així, la llista que es presentarà el 10 de febrer a les eleccions legislatives anticipades està dominada pels falcons del partit, contraris als compromisos territorials amb els palestins, els mateixos que van denunciar la retirada de la franja de Gaza el 2005 i que exclouen la creació d’un Estat palestí independent al costat d’Israel.

Immobilisme

“Totes les concessions que ha fet fins avui Israel no han servit de res perquè no hi ha un interlocutor de pau per part dels àrabs. És per això que m’oposo a la creació d’un Estat palestí”, va declarar una de les figures més populars del partit, Benny Begin, fill d’un dels fundadors de la formació política, l’exprimer ministre Menahem Begin.

L’encara primer ministre israelià, Ehud Olmert, del partit Kadima, va afirmar ahir, sobre els resultats de les primàries del Likud, que “un partit extremista (com el Likud d’ara) corre el risc d’isolar Israel”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)