Segona oportunitat La Fundació l´Heura gestiona sis pisos per a joves i dones amb risc de no integració social

La Vanguardia, , 28-11-2008

SARA SANS – Tarragona
himou va casar-se al Marroc amb un home R que no coneixia. Va tenir sis fills i ell va venir a Catalunya a treballar. Amb un visat de turista, Rhimou i els seus dos fills petits, de cinc i dotze anys, van arribar a El Vendrell la primavera de l´any passat. Però ell els va abandonar perque ja estava amb una altra dona. Sense conèixer la llengua, sense feina i sense documentació, la Rhimou va viure una temporada a casa d´uns coneguts amb els seus fills. Fins que li van dir prou. Aleshores, els nens, que tenien 6 i 13 anys van estar una temporada a un centre de menors. Ara la Rhimou i els seus fills viuen a un dels sis pisos que gestiona la Fundació l´Heura.

La Rhimou explica que el seu marit l´havia maltractat quan vivien junts al Marroc. Que li va estripar davant seu els papers per regularitzar la seva situació aquí i que la va abandonar sense importar-li “gens ni mica” el que poguès passar-li a ella i als seus dos fills petits. Mitjançant una assistenta social va anar a parar a L´Heura. La Rhimou ha canviat.

A través de la Fundació va localitzar un dels dos fills grans que havia vingut a Espanya amb pastera i que ara també viu amb ella, l´Abdelasis. Ben aviat podran empadronar-se i buscar una feina. “Ara estic contenta perquè veig que els meus fills també ho estan, van a l´escola i aprenen, pensava que no m´en sortiria”, explica.

Ella és una de les quasi 30 dones que ha atès la Fundació l´Heura. “La majoria d´aquestes dones maltractades arriben amb fills, primer estan totalment desorientades i bloquejades per la por”, explica Montse Griso, presidenta de la Fundació. Cada vegada es donen més casos entre la població immigrant. Dones que arriben del Marroc i altres païsosafricans o de Sudamèrica.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)