La governadora d'Arizona, favorita per a Seguretat

Avui, Redacció, 21-11-2008

El president electe dels Estats Units, Barack Obama, està estudiant escollir la governadora d’Arizona, Janet Napolitano, per al càrrec de consellera de Seguretat Nacional, un departament creat arran dels atemptats de l’11 de Setembre, segons va revelar ahir la cadena de televisió CNN. Segons van explicar a l’emissora fonts demòcrates, Napolitano és la favorita per ocupar el càrrec.

Napolitano, de cinquanta anys, va ser fiscal dels Estats Units per Arizona i fiscal general de l’Estat. Com a governadora d’un Estat fronterer amb Mèxic, coneix a fons les qüestions migratòries i va ser la primera governadora dels Estats Units que va sol·licitar l’ajuda de les tropes de la Guàrdia Nacional a la frontera dels EUA amb Mèxic. El 2006 es va convertir en la primera dona que va presidir l’Associació Nacional de Governadors.

La CNN va anunciar també que una altra dona, Penny Pritzker, de 49 anys, encapçala la llista de possibles titulars del departament de Comerç. Empresària de Chicago, va dirigir el comitè de finançament de la campanya a la presidència d’Obama.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)