El fill pacifista de Bin Laden espera a Barajas que el govern espanyol li concedeixi l'asil

Avui, Redacció, 05-11-2008
Omar, el quart fill del cap d’Al – Qaida, aprofita l’escala del seu avió a Madrid per fer la demanda
Interior assegura que la sol·licitud es resoldrà abans de divendres

Omar bin Laden, el quart dels dinou fills del líder de la xarxa terrorista Al - Qaida, Ossama bin Laden, que es va declarar el gener passat "ambaixador per la pau" entre els musulmans i Occident, va sol·licitar dilluns a la nit asil a l'Estat espanyol, ja que "no se sent segur ni a Egipte i a cap país de la zona", segons va explicar Zaina al - Sabah, la seva esposa, de nacionalitat britànica i convertida a l'islam.

Omar, de 28 anys, i Zaina, de 52, abans coneguda com Jane Felix - Browne, van arribar dilluns a Madrid en un vol procedent d'Egipte i amb destinació a Casablanca, que va fer escala a la capital espanyola. A Barajas va ser on va demanar asil i les autoritats el van traslladar a la sala de trànsit i no admesos de l'aeroport madrileny.

Informe de l'ACNUR

En aquest sentit, Alfredo Pérez Rubalcaba, ministre d'Interior, va assegurar durant una roda de premsa ahir que el seu ministeri resoldrà en 72 hores, que es compleixen abans de divendres, la petició d'asil formulada per Omar. Segons el ministre, la comissió encarregada d'aquests afers a Interior estudiarà l'informe que, segons marca la llei, ha de realitzar l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), tot i que Rubalcaba va explicar que la seva conclusió no és vinculant per a Interior.

El ministre va optar per valorar les possibles conseqüències per a l'Estat espanyol d'oferir asil a un dels fills de Bin Laden per més endavant, ja que "en aquesta primera fase", Interior es limita a "aplicar la llei": tramitar i estudiar la sol·licitud. Omar, que conserva passaport saudita, va sol·licitar a principis d'any un visat al consolat del Regne Unit al Caire, on diu tenir la residència fixada a casa d'uns amics, però Londres l'hi va denegar perquè podria crear "alarma social".

Omar és conegut pel seu discurs pacifista, després d'haver viscut amb el seu pare al Sudan i a l'Afganistan, el 1996, on va dirigir un camp d'Al - Qaida. El 2000 va decidir deixar la violència, això sí, amb el consentiment del seu pare.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)