Menys d'un mes d'estada a les aules de benvinguda

EDUCACIÓ

Avui, Redacció, 05-11-2008

Un total de 52 infants i joves d’entre 8 i 16 anys, procedents majoritàriament de la Xina i de països de l’Amèrica Llatina, han passat des del 15 de setembre pel nou espai d’acollida d’immigrants de Vic, 37 dels quals (el 71%) ja han estat escolaritzats en un centre educatiu.

Segons va destacar ahir el conseller d’Educació, Ernest Maragall, en un balanç del primer mes i mig de funcionament d’aquesta nova iniciativa, batejada amb el nom d’Espai de Benvinguda (EBE) i impulsada com a prova pilot a Vic i Reus, el temps mitjà d’estada en aquests espais ha estat d’entre quinze dies i un mes. Divuit alumnes s’han escolaritzat en un centre públic i 19 en un de concertat.

El conseller, que ahir va fer una primera valoració d’aquest espai des de Vic, juntament amb l’alcalde de la capital d’Osona, Josep Maria Vila d’Abadal, va considerar que el model té “prou força” perquè pugui ser exportable a altres municipis: “Tot el que hem fet fins ara confirma que vam encertar en la concepció i el disseny”, va declarar, si bé va afegir que s’ha de seguir treballant “perquè la paraula integració guanyi la batalla a la de segregació”.

Tot i que no va avançar el nom de cap població, no va descartar que puguin posar – se en marxa nous EBE aquest curs. “Tant de bo tinguéssim realitats com aquestes a quinze o vint municipis més”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)