CDC destina 100 militants a la seva xarxa d'immigració

Avui, Lluís Bou, 01-11-2008
Colom aplica el criteri de Casa Gran i treballa amb un ampli grup d’independents i joves sobiranistes Posa en marxa un equip humanitari i una oficina jurídica
Promou formar parelles lingüístiques

El nou president de la sectorial d'immigració de CDC, Àngel Colom, està posant en marxa aquestes setmanes una gran xarxa de partit per treballar en la integració de la nova immigració a Catalunya. Mai fins ara CDC havia engegat una iniciativa d'aquest abast, fins al punt que tindrà implantació a totes les comarques. Colom compta a hores d'ara amb més de 100 militants del partit, que estan començant a treballar en col·laboració amb independents. Tant especialistes com professionals, voluntaris i immigrants han assistit ja a trobades organitzatives a la seu de CDC, molts d'ells per primera vegada.

Colom està creant una estructura totalment diferenciada de la que han muntat tradicionalment altres partits i la fonamenta en la seva experiència en el voluntariat amb projecte nacional. Les persones que s'acosten al projecte hi van a treballar i a fer aportacions, no pas a rebre suport econòmic.

L'Exèrcit del Fènix

El dirigent de CDC té com a objectiu promoure el català com a idioma comú i la participació social, i, d'acord amb Artur Mas, hi està posant en pràctica el criteri transversal de Casa Gran del Catalanisme. A la primera reunió del secretariat d'immigració de CDC, celebrada dimarts passat, hi van assistir especialistes com Miquel Esteve i Núria Laporta, i joves sobiranistes com Èric Bertran, protagonista de la polèmica per l'Exèrcit del Fènix.

Durant el mes de novembre CDC implantarà aquesta estructura al país, al ritme de gairebé una inauguració per setmana. En paral·lel ha engegat un equip humanitari i una oficina jurídica per resoldre problemes dels immigrants. "L'objectiu que tenim és la integració a Catalunya del milió i mig de nous catalans", assenyala Colom com a criteri paraigua. CDC promourà que els seus militants facin parelles lingüístiques, i prepara una festa d'integració en una plaça de Barcelona per al 29 de març. Mas exposarà aquest projecte el 3 de desembre a nous immigrants.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)