No es creuen l'Atlètic

FUTBOL

Avui, J. Cortada, 01-11-2008
La sanció baixa a un partit a porta tancada però amb dos anys sota amenaça de fer complir el segon
Els 150.000 euros i els dos partits a Aguirre, intocables

Ni intervenció del govern espanyol ni intermediació - interessada - d'altres clubs europeus. La UEFA va deixar clar ahir que es creu més la versió de l'Olympique de Marsella que la de l'Atlètic de Madrid respecte als incidents del Vicente Calderón el passat 1 d'octubre. La vista celebrada ahir a Nyon va acabar amb una teòrica reducció del càstig, ja que la sanció passa de dos partits amb desterrament a un partit a porta tancada al Calderón mateix, contra el PSV Eindhoven, però el cert és que el club del Manzanares es passarà dos anys en llibertat condicional; és a dir, un sol incident de públic i haurà de complir el segon partit de càstig. A més, es manté vigent la multa de 150.000 euros i els dos partits de sanció al tècnic, Javier Aguirre.

Recurs de l'Atlètic

La millor prova de la interpretació del càstig definitiu és l'anunci del president atlètic, Enrique Cerezo, que es presentarà un recurs davant el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS), tràmit per al qual disposen de deu dies. La UEFA manté que el motiu principal de la sanció són les actituds racistes de l'afició local, que considera provades, i no els polèmics incidents entre la policia espanyola i els aficionats marsellesos.

En aquest sentit, van tenir molt pes els dos testimonis presentats per l'Olympique. Mentre que l'Atlètic va basar la defensa en un informe i només va aportar el testimoni del tècnic, Javier Aguirre - viatge llampec per poder dirigir avui el seu equip contra el Mallorca - , el club francès va fer viatjar el president d'una penya d'aficionats minusvàlids (HandiFan Club OM), René Poutet, i el periodista de la TV local Chaine Marseille Thierry Trésor. Tots dos van explicar que havien rebut insults racistes, i en el cas del primer que els havien recol·locat en una zona des d'on no veien res. "Dir que els crits racistes eren d'ànim a Agüero és un insult a la intel·ligència".

Cal recordar que l'anunci de la primera sanció de la UEFA, el 14 d'octubre, va donar pas a un desplegament diplomàtic espanyol, liderat pel ministre d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos (seguidor matalasser), i a la difusió d'una cinta editada per la policia en la qual s'apreciava un atac dels aficionats marsellesos als agents espanyols.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)