Detinguts per un suposat intent de vendre una nena a Tarragona

SUCCESSOS

Avui, Oriol Margalef, 17-10-2008
El jutge decreta llibertat amb càrrecs per al pare i l’oncle de la menor i per a un tercer acusat d’intermediari
La mare va alertar la policia

La Guàrdia Urbana de Tarragona va detenir dimarts tres homes al barri de Campclar quan, suposadament, intentaven vendre una nena de quatre anys per 30.000 euros, segons va denunciar la mare. Els detinguts, que són el pare, l'oncle de la nena i un suposat intermediari, van quedar en llibertat amb càrrecs ahir a la tarda. El jutge imputa als dos parents un delicte contra els drets i deures familiars. La nena i la seva germana petita, de dos anys, van ingressar en un centre de menors per ordre judicial.

La família, de nacionalitat romanesa, viu en unes condicions molt precàries en una fàbrica abandonada del barri de Campclar. Segons fonts policials, dimarts el pare de família, Rodalian R., va tenir una violenta discussió amb la seva parella, mare de les nenes. La dona s'oposava a la venda de la nena més gran, de quatre anys, una idea que, segons ella mateixa va declarar ahir als jutjats, va suggerir Romulos, l'oncle de les nenes i arribat fa poc a Tarragona.

Davant la negativa de la mare a vendre la nena, els dos homes van clavar una pallissa a la dona i es van endur les menors.

Desesperada, la mare va sortir del domicili a buscar ajuda. Va entrar en una pastisseria del barri i, després d'explicar - se com va poder, des d'allà mateix van trucar a la Guàrdia Urbana. Els agents van detenir primer el pare, que els va confessar que el seu germà Romulos era en un parc proper, esperant per vendre la nena.

Suposat intermediari

Els agents es van desplaçar al parc infantil de Campclar, on van localitzar l'oncle i la nena. L'endemà, dimecres, va ser detingut Fernando F.H., d'ètnia gitana i resident a Tarragona. Suposadament, aquest tercer havia de fer d'intermediari en la venda, malgrat que, segons fonts policials, ell ho nega tot i, a més, "és drogoaddicte i no té ni diners ni capacitat per participar en una operació així". El jutge el va deixar en llibertat provisional.

Partint de la declaració de la mare, el fiscal va sostenir ahir l'acusació que pare i oncle van intentar vendre la nena. Malgrat tot, segons va explicar David Rocamora, advocat del progenitor detingut, "no hi ha substrat provatori" que relacioni el seu client amb algun dels delictes que li imputen. A més d'un delicte contra els drets i deures familiars, el jutge imputa al pare un altre delicte de maltractament físic a la dona i un de resistència als agents de l'autoritat. També va decretar l'allunyament a 1.000 metres de la dona i les dues filles.

Pel que fa a l'oncle, el jutge li imputa, a més del delicte contra els drets i deures familiars, un delicte de lesions a la seva cunyada i un altre d'abús a les menors. També té prohibit comunicar - se amb elles o apropar - s'hi.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)