"Jugarem al Calderón contra el Liverpool"

Avui, Carlos Méndez, 15-10-2008

La forta sanció ha estat acollida amb enorme perplexitat a Madrid, al club matalasser i fins i tot al si del ministeri de l’Interior, i les reaccions no s’han fet esperar. “L’Atlètic – Liverpool es jugarà al Calderón”, va afirmar rotund Enrique Cerezo. “No tenim res a témer perquè no va passar res anormal i l’actuació de la policia no és de la nostra competència”, va afegir l’indignat president de l’Atlètic.

Per la seva banda, Papi Diouf, president del Marsella, es va felicitar per la sanció “pel que vam patir i pel comportament racista del qual vam ser víctimes”. “L’ambient era irrespirable, i els nostres aficionats van ser salvatgement atacats per la policia”, va afegir Diouf, de raça negra.

Des del Manzanares es recorda que el Marsella ja va intentar aquest estratagema amb el Zenit fa un any, i que en cap moment hi va haver comportament racista cap a jugadors o periodistes. “Al contrari – assenyalen des del club – , un periodista francès va provocar la nostra afició dedicant – li gestos obscens. Quan l’Olympique va empatar, els va ensenyar el cul. Nosaltres vam evitar l’enfrontament, li vam dir que es comportés o abandonés la zona de premsa”.

Per la seva banda, la direcció general de la Policia assegura que els seus agents van intervenir per petició expressa del delegat de la UEFA, “que va sol·licitar la retirada d’una pancarta nazi que portaven aficionats francesos”. El ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha afegit a més que posarà a disposició de l’Atlètic totes les cintes de vídeo policials que proven la correcta actuació dels agents.

Torres, que precisament havia de tornar al Calderón amb el Liverpool, es lamentava des de la concentració de la selecció espanyola. “És la pitjor notícia amb què em podia haver llevat”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)