Madrid al punt de mira

FUTBOL

Avui, Carlos Méndez, 15-10-2008
Després de la negativa anglesa a jugar al Bernabéu, la UEFA tanca dos partits el Calderón per comportament racista contra el Marsella
La policia espanyola, acusada dels incidents

Madrid està en el punt de mira d'Europa acusada de racisme. Hores després de l'impactant anunci de la Federació Anglesa en què manifestava el seu rebuig a jugar un amistós amb Espanya al Bernabéu per temor a un comportament racista de la graderia, la Comissió de Disciplina de la UEFA ha imposat un càstig de dos partits de clausura a l'Estadi Vicente Calderón com a conseqüència dels incidents ocorreguts al partit que va enfrontar l'Atlètic de Madrid amb l'Olympique de Marsella en l'última jornada de la Lliga de Campions. El club matalasser ha estat sancionat per "comportament impropi de la seva afició", segons va anunciar el portaveu de la UEFA i mà dreta de Platini, William Gaillard, després que la Comissió analitzés les proves de vídeo i radiofòniques presentades pel club francès, autor de la denúncia.

Segons Gaillard, es constata un clar comportament racista dels seguidors blanc - i - vermells. A més, com a agreujant de la sanció, el club ha estat acusat d'una mala organització que va derivar, segons aquestes afirmacions, en un greu enfrontament entre la Policia Nacional i els seguidors de l'equip francès. "La Comissió de Disciplina ha dictaminat que els incidents van ser provocats per la policia espanyola sense cap raó", va sentenciar Gaillard, que no es va amagar a l'hora d'afirmar que la UEFA estava esperant un afer d'aquestes característiques per imposar "una sanció exemplar". En aquest sentit, l'organisme presidit per Platini havia avisat tots els clubs abans de l'inici de la Champions que no toleraria cap comportament racista o violent en la línia d'aquesta "tolerància zero" que va iniciar en la passada Eurocopa.

L'At. Madrid té temps fins divendres que ve per presentar les corresponents al·legacions, entre les quals que el Marsella va fer arribar la seva protesta fora de termini, davant el Comitè d'Apel·lació, que tot seguit donarà a conèixer la seva decisió. En cas que es confirmés la sanció, l'equip matalasser i la seva afició haurien de desplaçar - se un mínim de 300 quilòmetres de Madrid per jugar contra el Liverpool i PSV. A més el club serà sotmès a vigilància per un període de cinc anys sota amenaça d'un nou partit de suspensió si es repeteix algun acte racista. Joan Laporta ha posat a disposició de l'Atlètic el Camp Nou per disputar el compromís de dimecres que ve, en el qual s'esperava un emotiu retrobament de Fernando Torres amb l'afició atlètica, una invitació que també ha traslladat el Sevilla.

A més de la suspensió, la Comissió de Disciplina ha imposat una multa de 150.000 euros al club i ha sancionat amb dos partits l'entrenador Javier Aguirre, per haver insultat dos jugadors de l'equip marsellès.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)