El Santiago Bernabéu, vetat per racisme

Futbol

Avui, Jordi Colomé Batlle, 14-10-2008

FERMESA · La Federació Anglesa es nega a disputar l’amistós contra Espanya al feu blanc pels crits vexatoris del públic a Ashley Cole i Wright – Philips en l’enfrontament del 2004 RESPOSTA · “Nosaltres direm on es juga”, repliquen des de Madrid

Espanya i Anglaterra van enfrontar – se el 2004. 1 – 0, poc futbol i molta tensió, amb picabaralles entre Rooney i Casillas, entre d’altres. Han passat quatre anys però no s’ha oblidat i ahir la Federació Anglesa anunciava que l’amistós previst per al pròxim febrer no es disputarà al Santiago Bernabéu, tal com estava previst. Diuen que és un camp racista, ja que s’hi imitava el mico quan jugadors com Wright – Philips o Ashley Cole tocaven la pilota.

L’extrem del City i el lateral del Chelsea no van ser els únics que es van sentir ofesos. Altres jugadors, com Rio Ferdinand, Jermaine Defoe i Jenas, també van ser atacats per qüestions del color de la pell. La Federació Espanyola va pagar una multa en un conflicte que va reactivar – se el 2006 amb el trist “negro de mierda” que feia servir l’aleshores seleccionador, Luis Aragonés, per referir – se a Henry.

Un itinerari que ahir va dibuixar un nou capítol. “Encara hem de confirmar la seu i signar el contracte, però hem deixat clar que no serà a Madrid pels incidents racials de l’últim cop”, determinava el portaveu de la FA, Adrian Bevington. La rèplica, prou cañí: la Federació Espanyola ho té clar, ells manen a l’hora d’escollir l’estadi. “En cas que es disputi, nosaltres direm on es juga”, va deixar clar Jorge Carretero, de la RFEF. ¿És racista el Santiago Bernabéu? A Anglaterra responen que sí.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)