Front comú contra el pla Corbacho d'immigració

IMMIGRACIÓ

Avui, Sònia Pau, 04-10-2008

23 associacions d’immigrants i el sindicat CCOO van fer ahir front comú per denunciar que la política sobre immigració que impulsa el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, “afecta negativament els drets humans, drets fonamentals i principis democràtics”. Les entitats van demanar a la Generalitat que es desmarqui d’aquesta “política restrictiva” i van fer una crida a la mobilització “contra la retallada de drets” aprofitant dimarts la celebració de la Jornada Mundial per un Treball Digne.

“Els immigrants no som passius, som tan actius com els autòctons, i en un temps de crisi com l’actual, patim el doble: la crisi, com tothom, i el discurs del govern que ens en culpabilitza”, va denunciar Latifa el Hassani, representant de l’Associació UMMI de Dones Marroquines. “Es vol confondre l’opinió pública: cap immigrant cobra l’atur per la seva cara bonica, sinó perquè ha treballat i li toca”, va afegir Manuel Colón, de l’Associació de Dominicans de Catalunya.

La directiva europea del retorn, “els discursos que culpen els immigrants de la crisi i els consideren màquines d’usar i llençar”, la segregació a l’escola i les traves a la reagrupació familiar són alguns dels punts denunciats.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)