Detinguts per haver ordenat la mort del pare d'una noia que havien prostituït a Barcelona

SUCCESSOS

Avui, L.N., 26-09-2008
Van amenaçar la jove després d’haver – li perdut la pista durant una operació policial el 2005
Li reclamaven un deute de 50.000 euros

Amb la promesa d'una vida millor, una menor d'edat nigeriana va viatjar cap a Barcelona. Aviat es va adonar que tot era una mentida i es va veure obligada a exercir la prostitució als carrers del barri del Raval. Una operació del Cos Nacional de Policia (CNP) la va alliberar l'any 2005 de la parella de proxenetes que l'explotava. Però, dos anys després, quan ja havia refet la seva vida, se'ls va tornar a trobar. Li van demanar diners i van amenaçar de matar el seu pare. L'home va aparèixer mort en una carretera de Nigèria.

Els proxenetes, Magdaline J. i Felix O. - també d'origen nigerià - , van ingressar a la presó a mitjans de la setmana passada després de ser detinguts per agents de la UCRIF, la unitat del CNP que lluita contra les xarxes d'immigració irregular. Una notificació d'Interpol Nigèria que confirmava la mort del pare de la jove amenaçada a Barcelona va posar en marxa l'operació policial.

La noia havia denunciat el març passat davant dels Mossos d'Esquadra les coaccions a les quals la sotmetia la parella, que tres anys enrere l'havia obligat a prostituir - se. Els proxenetes van quedar en llibertat amb càrrecs i amb una ordre d'allunyament de la víctima. Res va servir per protegir el pare, que moria en un tiroteig en una carretera de Nigèria.

A la comissaria dels Mossos, la jove va explicar la terrible experiència de ser captada per una màfia i com va reviure el malson en retrobar - se amb els detinguts. Quan va arribar a Barcelona, li van retirar la documentació i li van comunicar que es prostituiria per pagar els 50.000 euros que els devia. La noia, sent menor d'edat, oferia el seu cos al Raval sota contínues amenaces, coaccions i agressions físiques.

Màgia negra

Els proxenetes li van tallar els cabells i les ungles i la van fotografiar nua. L'objectiu era fer màgia negra amb les imatges i les restes orgàniques per doblegar la voluntat de la noia. Segons fonts policials, això és una pràctica habitual entre les màfies d'origen nigerià.

Alliberada gràcies a una operació del CNP, la jove va estar sota la tutela de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència fins que, el 2006, va fer 18 anys. Va anar a viure a un pis tutelat i va començar a treballar en un comerç.

A finals del 2007, Magdaline i Felix van reaparèixer a la seva vida. Li van reclamar els 50.000 euros i van començar les amenaces de mort. No parlaven per parlar. Fa sis mesos que és òrfena de pare.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)