Un periodista holandès viatjava en una de les pasteres que han arribat aquest cap de setmana a les Canàries

El periodista treballava en la realització d'un reportatge per a una cadena de televisió holandesa

Avui, EUROPA PRESS, 09-09-2008

Un periodista holandès viatjava en la quarta pastera arribada aquest cap de setmana a l’illa de Lanzarote, a l’arxipèlag canari, juntament amb 28 immigrants d’origen magrebí.

Poc després que l’embarcació fos remolcada fins a Puerto Naos, el periodista va relatar als serves de la Creu Roja que s’havia embarcat en un lloc indeterminat de la costa subsahariana i que havia fet tota la travessa fins arribar a Lanzarote, en el marc de la realització d’un reportatge per a una cadena de televisió holandesa.

Fonts de la Creu Roja han afirmat que un cop identificat com a periodista, l’holandès va ser portat a les dependències d’estrangeria de la comissaria de la Policia Nacional a Arrecife.

En la pastera hi viatjaven 28 immigrants, 11 dels quals possibles menors i una dona. Tots es trobaven en “en bon estat de salut, tot i que un hauria patit una pujada de sucre”, segons ha assenyalat el coordinador de Creu Roja a Lanzarote, Sergio Rodríguez.

aquesta pastera se suma a les tres que van arribar la nit de dissabte. Dues de les quals, amb 50 immigrants en total, van ser detectades i escortades fins a la costa, mentre una tercera va ser trobada buida en una zona costera. 11 immigrants han estat detinguts per la policía local d’Haría, que segueix buscant la resta d’ocupants.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)