Demanen 10 anys de presó per a quatre 'latin kings' acusats d'intentar assassinar un menor a Barcelona

Els processats van agredir la víctima amb cops de puny i puntades de peu, el van llençar a una font i van clavar-li dues ganivetades. Com a conseqüència de les lesions, el menor va ser operat ja que podia perdre la vida i li han quedat diverses cicatrius com a seqüeles

Avui, , 09-09-2008

El fiscal demana deu anys de presó per a cadascun dels quatre membres dels latin kings acusats d’intentar assassinar un menor al parc de Sant Martí de Barcelona el 25 de gener del 2006. A més, el fiscal també demana indemnitzar la víctima amb 7.000 euros per les ferides.

El judici, que s’havia de celebrar aquest dilluns a l’Audiència de Barcelona, s’ha suspès perquè les víctimes no s’han presentat. El tribunal ha ordenat que se’ls torni a citar ja que la seva declaració és “essencial” per continuar la sessió.

Segons l’acusació, Cristian Javier O. E., de 22 anys, Hermes Francisco M. O., de 20, Roland Enrique C. J., de 25, i José L. G. T., de 22, tots ells de nacionalitat equatoriana, es trobaven, acompanyats d’altres persones, en aquest parc quan van aparèixer tres menors, també d’origen llatinoamericà, amb els quals van tenir un enfrontament que va acabar amb un apunyalament.

El dia dels fets, els membres de la banda van ordenar als menors que abandonessin la zona i es van començar a posar agressius, per la qual cosa els menors van agafar pals de fusta d’un contenidor per defensar-se del grup que els envoltava. Els menors van intentar marxar però P. R., jutjat a la jurisdicció de menors per aquests fets, els va tallar el pas i va començar a provocar. C.A.M., una de les víctimes, dient-li frases com “som dels latin kings, som reis per vosaltres” o “ara ens barallarem” i ensenyant-li el mànec d’un ganivet. A continuació, P. R. va fer un gest perquè els processats es llencessin al damunt dels menors, i els van immobilitzar.

Els processats van agredir C.A.M. amb cops de puny i puntades de peu, el van llençar a una font i, a més, P.R. va clavar-li dues ganivetades. La víctima i els dos acompanyants finalment van aconseguir fugir. Com a conseqüència de les lesions, el menor va ser operat ja que podia perdre la vida i li han quedat diverses cicatrius com a seqüeles.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)