Atac racista a Gènova contra un angolès

Avui, J. M., 19-08-2008

Tretze joves el van insultar per ser negre i després el van apallissar. La notícia, a Itàlia, difícilment s’hauria fet pública si no fos perquè la víctima, a més de ser negre, era també fill d’un ministre d’Angola i llicenciat en economia i comerç. Tot i la gravetat dels fets, la notícia va tenir poc ressò.

Divendres, Assunção Benvido Muteba, de 24 anys, caminava amb una noia en una zona d’oci nocturn de Gènova. Un grup de vuit joves se’l van quedar mirant i un va dir: “Aquesta nit tinc ganes de pegar a algú. Mira, està passant un negre de merda… potser em desfogo amb ell”. Després de continuar amb els insults i amenaçar – lo de mort, segons la víctima i la seva acompanyant, els joves van anar contra ell i van començar a pegar – li. Un altre grup de joves que hi havia al costat es van afegir a la pallissa. La noia va cridar demanant ajuda i després d’una estona els joves van marxar.

La policia intenta trobar els agressors, que poden formar part d’algun grup d’extrema dreta. El jove africà, que ha denunciat els fets a través del diari Corriere Mercantile, va explicar: “Ha estat terrible. M’arribaven cops de tot arreu, a les cames i a l’abdomen. No podia respirar, no veia res. I després els insults, terrible”. L’agressió es va produir poc abans que la revista Famiglia Cristiana denunciés que Itàlia està “revivint el feixisme” per les polítiques de Silvio Berlusconi cap a la immigració.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)