Microcrèdits a immigrants per muntar el seu negoci

COL·LECTIUS

Avui, Redacció, 17-08-2008

Els immigrants residents a l’Estat que vulguin muntar el seu propi negoci als seus països d’origen ara ho tenen una mica menys difícil. El programa Rétale de la Fundació Caixa Catalunya ha ajudat a crear 66 negocis a l’Equador i Colòmbia des del 2004 mitjançant la concessió de microcrèdits. De moment la iniciativa s’ha limitat a aquests dos països sud – americans, però l’entitat financera estudia ara ampliar el projecte als residents d’origen marroquí de cara a l’any 2009 després de l’allau de sol·licituds.

Aquest programa d’ajuts va dirigit a dos tipus de públic. Per una banda, equatorians i colombians residents a Espanya que volen tornar als seus respectius països i crear una empresa. I, per l’altra, immigrants d’aquestes nacionalitats que prefereixen que el negoci el gestioni un familiar.

Segons explica el responsable de l’àrea d’inclusió social de la Fundació Caixa Catalunya, Àngel Font, la majoria dels negocis en marxa tenen a veure amb el sector terciari, “perquè són els menys costosos per iniciar una aventura empresarial”.

Pel que fa a les condicions del microcrèdit, el préstec no pot superar els 15.000 euros, el tipus d’interès és del 6% anual i el termini per tornar – lo és de 36 mesos. Tot i l’èxit de la iniciativa, hi ha algunes queixes que tenen a veure amb el tipus d’interès i el poc marge de temps per tornar el microcrèdit.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)