Desmantellen un taller on explotaven immigrants

SUCCESSOS

Avui, Laura Nicolás, 02-08-2008

Treballaven des de les nou del matí fins les onze de la nit en un taller de confecció del número 117 del carrer Maresme de Barcelona. Eren immigrants xinesos en situació irregular que dormien en petits habitacles habilitats en el mateix local, que regentava Weize Jiang, de 44 anys.

Els agents de la UCRIF, la unitat del Cos Nacional de Policia (CNP) que persegueix les xarxes il·legals d’immigració, va tenir el maig passat coneixement d’aquest nou cas d’explotació laboral a sensepapers.

Després de realitzar una sèrie de vigilàncies, els policies van decidir intervenir dimarts. A l’interior del taller, es van trobar amb quatre sensepapers xinesos – als quals es va aplicar la llei d’estrangeria – i l’amo del local, al qual van detenir per un delicte contra els drets dels treballadors.

Segons es desprèn de les investigacions realitzades, Weize Jiang no permetia als treballadors abandonar el local i, per assegurar – se que l’obeïen, posava altres compatriotes a vigilar – los.

En el taller es treballava es vivia en condicions precàries. Hi ha havia quatre màquines de cosir, sis de planxar i vuit habitacles que feien de dormitoris. Segons van explicar els sensepapers, van arribar a Catalunya, via França, després de pagar 10.000 euros, però la feina se l’havien buscat ells un cop aquí.

El taller clandestí, que sempre traslladava el gènere al matí, cosia roba per als mercats ambulants.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)