Mas promet tolerància zero per evitar les emigracions

Avui, Redacció, 02-08-2008

El president de CiU, Artur Mas, va tornar ahir a primera hora del matí del seu viatge de dos dies al Senegal, en el qual dijous al vespre va donar suport al president del país, Abdoulaye Wade, en la seva particular campanya Emigració, tolerància zero, en la qual el govern senegalès intenta explicar que l’emigració és un factor negatiu, ja que les persones més dinàmiques i preparades de la seva societat contribueixen a fer créixer l’economia dels països europeus, quan podrien estar compromeses amb el desenvolupament africà.

Mas, que va mantenir una entrevista amb el president del Senegal durant una hora, va argumentar el seu suport en el fet que Wade és “un pioner” a l’Àfrica negra, no només perquè governa un dels Estats més estables políticament i econòmicament del continent, sinó també perquè el Senegal fa entendre amb la iniciativa de la campanya que “si per a nosaltres la immigració és un problema, és un xoc, encara ho és més per a les societats que perden aquesta gent” que emigra.

Immigració selectiva

En aquesta trobada, que va culminar un viatge que el president de CiU ha centrat bàsicament a trobar – se amb entitats i representants de la societat civil senegalesa que lluiten contra l’emigració, el president senegalès va subratllar a Mas el seu posicionament contrari al concepte d’"immigració selectiva" que s’està estenent a Europa per evitar un increment massa fort de població estrangera.

Com a alternativa, Wade va defensar també un “retorn a l’agricultura”, que té com a objectiu oferir oportunitats als joves perquè es quedin al país i assegurin el subministrament de productes agraris, evitin la pobresa i afavoreixin les exportacions.

Internacional liberal

Wade, que és president de la República del Senegal des de l’1 d’abril del 2000, va aconseguir ocupar el càrrec després d’intentar – ho en els successius comicis electorals celebrats des del 1978, en els quals es va enfrontar sobretot a Abdou Diouf. Wade és el secretari general del Partit Democràtic Senegalès, que és membre de la Internacional Liberal. Aquest fet, segons va destacar Mas, els aproxima a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ja que els nacionalistes catalans pertanyen al Partit Liberal Europeu.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)