L'Institut Dexeus reconstrueix amb èxit el clítoris a dues dones

SALUT

Avui, Redacció, 25-07-2008
La intervenció es va fer fa dos mesos Les pacients han recuperat la sensibilitat als genitals
L'operació és pionera a l'Estat

L'Institut Dexeus ha reconstruït amb èxit el clítoris a dues dones joves d'origen africà que van patir la mutilació genital en el seu primer any de vida. És la primera vegada que es realitza una operació quirúrgica d'aquestes característiques a l'Estat espanyol i l'equip que ho ha fet possible, dirigit pel ginecòleg Pere Barri, recull el testimoni de l'Hospital Bichat Claude Bernard de París, un dels centres hospitalaris francesos amb més volum de cirurgia ginecològica, ubicat en un districte amb una gran presència d'immigració africana.

Gràcies a aquesta iniciativa pionera a Espanya, les dues pacients, operades fa dos mesos, han aconseguit recuperar la sensibilitat dels genitals amb una intervenció que se centra a recuperar la part del clítoris que no s'ha extirpat. L'operació dura una hora i mitja, el postoperatori és ràpid si no hi ha complicacions i en tres mesos es pot tenir un clítoris totalment normal en un 60 per cent dels casos.

L'Institut Dexeus va posar en marxa aquesta iniciativa el mes de febrer passat de forma gratuïta en col·laboració amb diverses associacions d'immigrants. El perfil de dona susceptible de ser operada és el d'una adulta d'entre 25 i 35 anys, conscient de la pèrdua de la qualitat de la seva vida sexual que ha comportat l'ablació i amb l'objectiu d'integrar - se en la societat occidental.

Segons Interior, unes 5.000 menors d'origen africà residents a Catalunya corren el risc de patir l'ablació del clítoris.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)