Pocs alumnes immigrants a la universitat

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 23-07-2008
Un 80% d’estudiants d’origen forà no arriben als estudis superiors
El govern edita el llibre 'Recerca i immigració'

Prop d'un 80% dels alumnes immigrants d'arribada recent a Catalunya no segueixen els estudis postobligatoris superiors i, per tant, no accedeixen a la universitat, segons va explicar ahir la comissionada per a Universitats i Investigació de la Generalitat, Blanca Palmada.

El procés que du vuit de cada deu estudiants d'origen estranger a donar per acabats els estudis quan finalitzen l'educació obligatòria és l'objecte d'estudi d'un treball d'investigació de la Universitat Autònoma, que també apunta la necessitat de posar en marxa un programa d'orientació i suport per facilitar que aquests estudiants facin un pas més en la seva formació. L'estudi forma part del llibre Recerca i immigració, editat pel govern.

Un altre estudi de la Universitat de Lleida, dels onze que recull el llibre, revela que els joves immigrants manifesten una actitud "positiva" cap al català, que consideren una llengua "necessària i que facilita la integració".

Palmada va destacar la importància de projectes d'investigació d'aquest tipus per conèixer quin és el panorama existent en àmbits diversos, com ara l'educació, l'associacionisme, l'aprenentatge del català i la salut en contextos interculturals, i sobretot per aportar solucions als reptes que genera la immigració. Un fenomen que ha irromput amb força a Catalunya, on la població estrangera ha passat d'un 2,9% a un 15% en 8 anys.

D'altra banda, el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, va dir ahir que ha demanat per carta a totes les comunitats de l'Estat que s'impliquin en l'acollida dels immigrants menors que arriben en pastera a les Canàries.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)