'...sera le genre humain'

Avui, Salvador Cot / Director d'edicions / scot@avui.cat, 21-06-2008

Aquesta setmana, el Parlament Europeu ha aprovat la directiva que endureix la legislació contra els sensepapers, incloent – hi aberracions jurídiques com la possibilitat de retenir aquestes persones – sense que hagin delinquit – durant un termini d’un any i mig.

Naturalment, l’esquerra europea s’hi ha oposat. L’europea, dic, perquè l’espanyola – doctrina Corbacho – és partidària d’endurir al màxim les lleis sobre immigració. Per això el PSOE va votar amb la dreta del Grup Popular i els euroescèptics.

Cal dir que els socialistes europeus han estat condescendents amb la indisciplina dels espanyols i han dit que, tot i no compartir els seus arguments, entenen que han de tenir llibertat per fer – ho.

El PSOE, en canvi, ha obert un informe per esbrinar per què Raimon Obiols i un parell de catalans més van votar amb els europeus, sense respectar el trencament espanyol.

Total que, per al PSOE, és motiu d’escàndol que Obiols voti amb l’esquerra europea i no, com ells, amb els postfeixistes de l’Alleanza Nazionale. El socialisme és internacionalista, però Espanya és Espanya.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)