Colors i ritmes llatins

Jarabe de Palo, Costo Rico, Amparanoia, Orishas i Ska Cubano, entre els participants al festival Etnival que se celebrarà a Girona

Avui, Elisabet Escriche, 16-06-2008

La quarta edició del festival Caixa Sabadell Etnival, que se celebrarà a Girona entre el 19 i el 21 de juny, mantindrà la seva filosofia original: fer de plataforma per a grups musicals emergents i presentar els nous espectacles d’artistes reconeguts.

L’encarregat de donar el tret de sortida serà Jarabe de Palo, que hi portarà el seu nou xou, Reciclando Tour, en què el grup liderat per Pau Donés recicla els seus grans èxits – La flaca, Bonito, Déjame vivir – i els alterna amb imatges en pantalla de vídeo i gags a l’escenari.

Aquest concert, l’únic de pagament, es farà a l’Auditori de Girona, espai que s’estrena en el festival. La programació del primer dia la tancarà la música electrònica i instrumental de Gose i una sessió de Pinchadiscos Sin Fronteras de la mà de Lord Sassafras a la sala La Planeta.

Concerts al Ter

Les altres dues jornades de l’Etnival es faran al seu escenari habitual, el Parc de les Ribes del Ter. Just abans i per escalfar motors es durà a terme una cercavila, protagonitzada per La Banda del Surdo i l’Always Drinking Marching Band, pels carrers del barri vell de la ciutat.

El 20 de juny actuaran al parc Trikitown, a ritme de rumba; Costo Rico, que estrenarà el seu tercer disc, Colorín colorao, en què es barregen el reggae, l’ska i la salsa; els colombians Aterciopelados, guanyadors del Latin Grammy al millor àlbum alternatiu amb Oye, i Amparanoia, que farà un dels seus últims concerts abans de posar el punt final a la seva carrera.

Els grups que tancaran l’Etnival són D’Callaos, que hi farà la presentació del seu primer disc, De paso; el xou rumber de La Pegatina; el guanyador del Grammy llatí al millor disc de hip – hop del 2002, Orishas, i Ska Cubano.

“Es tracta de fer un viatge per la música llatina a través de gèneres tan diversos com ara el rock, el pop, l’ska i el reggae”, explica el director artístic del festival, Germán Quimasó.

El festival té un pressupost de 270.000 euros, un 30% més que l’edició de l’any passat.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)