Romania diu que a Espanya es viu millor que a Itàlia

Avui, J.M., 24-05-2008

Els immigrants romanesos que viuen a l’Estat espanyol tenen un nivell de vida més alt que els que viuen a Itàlia. Segons un estudi del govern de Romania, publicat ahir per l’agència Efe, el 14% dels romanesos que hi ha a l’Estat espanyol tenen un habitatge de propietat, mentre que a Itàlia el percentatge es redueix al 8%.

El govern de Romania, preocupat per com poden afectar els seus ciutadans les mesures contra la immigració aprovades a Itàlia, continua assegurant que també és més fàcil trobar un sou millor a l’Estat espanyol, que no pas a Itàlia. De mitjana, cobren al mes 1.230 euros, 200 més que a Itàlia. També s’ha detectat que els romanesos de l’Estat espanyol estarien disposats a treballar més hores si la feina els ho permetés i tenen més interès a obrir el seu propi negoci. L’estudi, però, no diferencia entre romanesos gitanos i els que no ho són.

Regularització

El fet que el govern de Romania hagi fet públic aquest estudi reforça el temor que hi hagi una allau de romanesos italians cap a Espanya, tal com va advertir dijous el secretari d’Estat espanyol per a la UE, Diego López Garrido.

Però abans que la nova llei italiana d’immigració entri en vigor, és possible que Silvio Berlusconi autoritzi la regularització de 150.000 clandestins per reduir l’impacte social que pot tenir la nova llei, especialment entre els avis italians, ja que molts d’ells els necessiten perquè els cuiden per pocs diners.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)