Preocupació a Roma per un atac contra immigrants

Avui, Jordi Mumbrú, 26-05-2008
Un grup d’encaputxats destrossen tres locals i en fereixen els amos
El ministre d'Interior desvia la culpa als estrangers

Eren una quinzena. Tots amb la cara tapada i altíssims, segons els testimonis. Dissabte a la tarda van anar al tranquil barri romà de Pigneto. Ho tenien tot estudiat. Van atacar tres negocis d'immigrants, els van destrossar el local i els van agredir. I el que més preocupa els ferits: els van demanar que marxessin. Una petició que van fer proferint amenaces.

Una de les víctimes, Kabir, d'origen indi, recordava ahir el que li van dir els agressors mentre li pegaven: "Ves - te'n, porc estranger!". Ara els immigrants tenen por i es pregunten per què els van atacar a ells.

Solidaritat

El barri de Pigneto és una zona amb molta immigració i on mai hi ha hagut problemes de convivència. Ahir molts veïns es van concentrar espontàniament a la porta dels negocis atacats (dos de queviures i un locutori) per mostrar la seva solidaritat amb les víctimes, dos ciutadans indis i un de senegalès. La policia va analitzar "els detalls" de l'assalt i va dir que no es tractava d'un atac "polític". Segons la versió oficial, l'atac es va produir suposadament després del robatori d'un moneder per part d'un immigrant dins la botiga de Kabir.

El ministre d'Interior, Roberto Maroni, impulsor del nou decret que considera il·legal la immigració clandestina, va condemnar ahir l'agressió, però va dir que episodis d'aquest tipus probablement "estan alimentats pels delictes comesos pels clandestins", segons l'agència Ansa. L'alcalde de Roma, el postfeixista Gianni Alemanno, també va condemnar l'agressió.

El líder del Partit Demòcrata, Walter Veltroni, va declarar que "cal tancar la porta als episodis racistes i xenòfobs".

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)