El 26% d'immigrants estan casats amb un espanyol

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 23-05-2008

Un de cada quatre immigrants casats que viuen a l’Estat ho estan amb una persona de nacionalitat espanyola. Aquesta és una de les conclusions de l’Enquesta Nacional d’Immigrants que s’ha fet per primer cop a l’Estat i ahir va fer pública l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Segons els primers resultats de l’enquesta, realitzada entre 15.500 persones nascudes fora de l’Estat, hi ha 2,16 milions de llars en què hi ha com a mínim un membre d’origen estranger. Hi ha poc més d’un milió de llars formades només per immigrants i 1,1 milions que són mixtes.

És la primera vegada que l’INE fa un retrat directe de la immigració i destaca que només l’1% d’immigrants van arribar en pastera, mentre que el 62% ho van fer en avió. Pràcticament el 65% treballaven al seu país d’origen abans de venir, dels quals l’11% eren autònoms o empresaris.

Tot i que la majoria viuen de lloguer, el 38% tenen un habitatge de propietat. Pel que fa a la situació familiar, quatre de cada deu viuen amb la parella i els fills, i els plans de futur més o menys immediats de vuit de cada deu dels que encara no tenen la família aquí és intentar fer el reagrupament.

Un altre apartat identifica els motius d’arribada: el 39% de les dones i el 26% dels homes vénen per reagrupament familiar, mentre que el 45% d’homes i el 32% de dones ho fan per trobar una feina més bona.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)