Milers d'estrangers fugen de la violència a Sud-àfrica

Avui, Redacció, 23-05-2008

Els violents atacs contra els immigrants que s’estan produint a la zona de Johannesburg, capital de Sud – àfrica, ja han provocat 16.000 desplaçats, que fugen dels atacs amb matxet i armes de foc o d’acabar cremats com casa seva. Els atacs ja han provocat 42 morts, 400 detinguts i centenars de refugiats a comissaries, parròquies i associacions d’ajut.

Ahir l’exèrcit es va desplegar a la capital davant la impossibilitat de la policia de controlar la situació. La violència, que va començar l’11 de maig al barri de barraques d’Alexandra de Johannesburg, s’ha estès a altres districtes i es tem que es propagui a tot el país.

La majoria de sud – africans acusen els estrangers de ser els culpables del 40% d’atur i l’augment de la pobresa i la criminalitat. Entre els estrangers hi ha uns tres milions de zimbabuesos exiliats per la crisi del seu país.

Impacte a l’economia

Aquesta violència xenòfoba té un impacte negatiu en l’economia del país, en particular a les mines d’or, on una gran proporció de la mà d’obra que hi treballa és estrangera.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)