Bossi acusa Espanya de disparar als immigrants

Avui, Jordi Mumbrú, 18-05-2008

La polèmica semblava superada però no és així. El líder de la Lliga Nord i ministre de les Reformes, Umberto Bossi, va insistir ahir en respondre a les acusacions que la vicepresidenta espanyola, María Teresa Fernández de la Vega, va fer contra la nova llei que prepara Itàlia.

“Ells – referint – se als espanyols – han estat els primers a disparar contra els immigrants. Nosaltres, en canvi, ja els tenim aquí i ara tenim el problema contrari, el de fer – los fora”, deia ahir Bossi. Divendres, De la Vega, després que un periodista li preguntés què li semblava la nova llei que estava preparant Itàlia per la immigració va afirmar que “el govern espanyol rebutja la violència, el racisme i la xenofòbia, i per tant no pot compartir el que està passant a Itàlia”.

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el ministre d’Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, van intentar evitar que les declaracions de la vicepresidenta provoquessin un conflicte diplomàtic i van assegurar que tot era un malentès.

Ahir, De la Vega, com Bossi, va tornar a treure el tema i va afirmar que no hi havia hagut cap malentès i que està en contra de “determinats incidents que poden comportar violència, racisme i xenofòbia”.

La llei que dimecres vol aprovar el govern italià contenia punts molt polèmics que violaven, entre altres textos, el tractat europeu que permet la lliure circulació de persones.

Canvi de text

El text final, que encara no s’ha presentat, serà més lleu. Segons les primeres informacions tampoc no inclourà la possibilitat de considerar com a delicte el sol fet de no tenir documentació, com es pretenia.

Una part de la llei tindrà forma de decret i la resta s’haurà de discutir al Parlament. El president de la República, Giorgio Napolitano, va tornar a insistir ahir que només seran decrets els punts de la llei que siguin realment urgents.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)