Maragall admet la segregació escolar però prioritza el dret a la lliure elecció de centre

EDUCACIÓ

Avui, Redacció, 17-05-2008
El conseller d’Educació manté que ja es treballa per distribuir els alumnes immigrants equitativament
Respon al Síndic de Greuges

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, va assegurar ahir que el seu departament ja treballa contra la segregació escolar que dijous va denunciar el Síndic de Greuges però va dir que es fa amb "prudència" per tal de respectar la llibertat de les famílies a l'hora d'elegir centre i el dret dels alumnes a acudir a un col·legi proper a casa seva.

El conseller d'Educació va explicar, en referència a les dades aportades per Rafael Ribó sobre la concentració desigual d'immigrants a les aules, que aquest tema està subjecte a "una normativa de caràcter general" que té com a principis per regular l'escolarització la lliure elecció de centre i la proximitat i que aquests principis, "s'han de respectar". Per Ernest Maragall, la petició del Síndic d'aplicar polítiques de distribució de l'alumnat (en el seu informe el Síndic apuntava que per aconseguir una distribució equilibrada d'alumnes estrangers s'haurien de canviar de centre el 46% d'alumnes de primària i el 35% de secundària) es pot fer "sobre una base de respecte a la realitat i a la llibertat i dret inalienable dels ciutadans a prendre decisions".

El conseller va dir que totes les dades aportades dijous pel Síndic Rafael Ribó "són conegudes i poc discutides" i va recordar que són dades que provenen de la seva conselleria.

El titular d'Educació abona algunes de les propostes que fa el Síndic per combatre la segregació d'alumnes i assegura que "la majoria de les línies d'actuació proposades ja estan, quasi al peu de la lletra, previstes a l'avantprojecte de la llei d'educació de Catalunya". Segons el conseller, la futura llei ja preveu limitar el percentatge d'immigrants a les escoles d'una mateixa zona.

Maragall va defensar la seva tasca al departament i va assegurar que des del 2006, any del qual provenen les dades analitzades pel Síndic, fins ara ja hi ha hagut "una evolució" positiva. "Avui el panorama és més esperançador en el sentit que s'avança cap a una escolarització equitativa", va remarcar. I va assegurar que la seva aposta és "anar més enllà en l'equitat a totes les escoles". Maragall va dir que la lluita contra la segregació requereix més recursos i va recordar que el pressupost amb què es treballa és de quan a Catalunya encara érem sis milions.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)