Romania tem la nova llei italiana contra la immigració

Avui, Jordi Mumbrú, 13-05-2008
El govern Berlusconi estudia la via per fer fora sensepapers
També vol barrar el pas a ciutadans de nous Estats de la UE

La política contra la immigració que prepara el nou govern italià ha posat en guàrdia Romania i també la Comissió Europea, que haurà de vetllar perquè no es violi cap llei internacional. El nou govern de dretes vol que es consideri delicte el sol fet de ser immigrant sense papers i, a més, vol tancar les fronteres als habitants dels països que acaben d'entrar a la UE, especialment als romanesos.

Aquest tancament de fronteres vulneraria la lliure circulació que tenen tots els ciutadans comunitaris. El nou ministre de l'Interior, Roberto Maroni, també està mirant si és possible que la nova llei expulsi directament tots els immigrants que no tinguin ni vivenda digna ni feina. Tots aquests canvis van enfocats directament cap a la població romanesa.

Ara ja és fòbia

En els darrers mesos, hi ha hagut robatoris i incidents relacionats amb romanesos, i de la preocupació inicial dels italians s'ha passat a la fòbia. Els mitjans de comunicació també hi han participat, amplificant les informacions relacionades amb els romanesos que cometen delictes.

La preocupació de Romania és tal que el ministre de l'Interior, Cristian David, va anunciar que volarà a Itàlia per reunir - se amb el govern.

Només a la ciutat de Roma, hi ha 85 camps nòmades on malviuen famílies gitanes romaneses. Des d'aquests poblats s'organitzen delictes, segons els polítics italians. Alguns d'aquests poblats han patit atacs de l'extrema dreta, amb el llançament de còctels Molotov contra les famílies. El nou alcalde de Roma, Gianni Alemanno, ja ha anunciat que reduirà el nombre de poblats.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)