Corbacho pretén que els immigrants puguin votar en les pròximes eleccions

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha anunciat que treballarà perquè els immigrants puguin votar en les pròximes eleccions municipals, També creu que la visibilitat del PSC a Madrid no passa necessàriament per la creació d'un grup parlamentari propi

Avui, , 21-04-2008

El nou ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, pretén que la població immigrada pugui votar en les pròximes eleccions municipals. En una entrevista aquest diumenge al migdia a Catalunya Informació, el ministre ha afirmat que s’hauran de trobar els mecanismes perquè els immigrants tinguin dret al sufragi universal en aquesta legislatura.

Sobre el vot dels immigrants en relació a les eleccions autonòmiques i les generals, Corbacho ha dit que es tracta d’un debat entre tots els partits polítics per poder arribar a un consens i, si pot ser, ha remarcat, que sigui per “unanimitat”.

Corbacho ha assenyalat que s’ha de respectar el que diu l’Estatut en referència a les competències d’immigració i que, en aquest sentit, el govern espanyol haurà d’arbitrar les mesures que siguin necessàries, segons ha dit, amb un resultat final positiu en l’eficàcia de la gestió.

Grup parlamentari propi
D’una altra banda, el ministre de Treball i Immigració ha afirmat que la visibilitat del PSC a Madrid no passa necessàriament per la creació d’un grup parlamentari propi, tal com va demanar divendres passat el conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells.

“El PSC sempre ha demanat tenir una visibilitat pròpia, però no crec que la condició sine qua non és que hi hagi un grup parlamentari. Crec que això passa més per la implicació del socialisme català en els temes d’Estat”, ha assenyalat Corbacho en declaracions a Catalunya Ràdio.

El ministre i exalcalde de l’Hospitalet de Llobregat ha subratllat que respecta “molt” la postura de Castells, encara que creu que el conseller “ho fa més com una proposta que com una reflexió”.

Castells va defensar divendres passat que les decisions del que han de fer els 25 diputats del PSC al Congrés “es prenguin a Catalunya” i va afegir que no serà ell qui s’oposi “a la creació d’un grup propi”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)