El pacte per la immigració demana millors serveis públics

IMMIGRACIÓ

Avui, Sònia Pau, 10-04-2008

| El document admet que la competició pels recursos provoca brots de xenofòbia

Les últimes dades provisionals d’empadronament indiquen hi ha 1.138.427 persones amb nacionalitat estrangera establertes a Catalunya – 166.000 més que fa un any – i la previsió és que el creixement no s’aturi. És per això que el govern impulsa un pacte nacional per la immigració, a l’estil dels ja aprovats sobre educació i habitatge, que proposa, entre altres mesures, reforçar els serveis públics bàsics i dedicar – hi més recursos per evitar la pèrdua de qualitat.

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va plantejar ahir que és bàsic garantir un bon accés al sistema de salut, educació i serveis socials a tothom per mantenir la cohesió social, mentre que el secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, va admetre que habitualment quan es viu un episodi de xenofòbia és, precisament, perquè hi ha competició pels recursos públics.

Fomentar l’arribada ordenada de la immigració a través de fluxos i una societat diversa i cohesionada són els altres eixos de les bases del pacte nacional que ara es posarà a debat i el govern confia aprovar passat l’estiu. S’hi inclouen mesures com ara reduir de 10 a 5 els anys necessaris per tenir la nacionalitat i permetre que les persones reagrupades treballin.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)