Dirigents del PP aposten per erosionar el PSC incidint en immigració i seguretat

Avui, Mar Jiménez, 22-03-2008
Nebrera reclama un discurs propi i una absoluta regeneració del partit
García Albiol la fa callar i advoca per atreure l'electorat socialista parlant de temes socials

Foc creuat al PP català. Mentre la diputada Montserrat Nebrera apostava dijous per una "absoluta regeneració" dels populars en una entrevista a TV3, el vicesecretari general dels partit, Xavier García Albiol, l'instava a callar davant dels micròfons i a exposar el seu parer als "òrgans de direcció". I és que la díscola diputada, a part d'incidir en la seva teoria de la refundació del PP català, va qualificar l'expresident del govern espanyol, José Maria Aznar, de "gerro xinès".

L'intercanvi dialèctic entre Nebrera i García Albiol amaga diferències de fons substancials, que col·loquen el partit que dirigeix Daniel Sirera en un atzucac davant del congrés de la tardor que ve. I és que actualment al PP hi conflueixen sectors que defensen estratègies totalment oposades. Una majoria dels diputats al Parlament aposten perquè el partit articuli un discurs propi que recuperi l'essència del catalanisme suau que propugnava Piqué, a qui Nebrera, precisament, va retreure que no va tenir prou "fortalesa" per imposar - se. Un discurs que situï el PP en condicions per disputar - se amb CiU l'electorat català conservador.

Des de l'aparell del partit de Barcelona s'aposta, en canvi, per atreure l'electorat socialista. García Albiol, que va quedar - se a només dos regidors de prendre l'alcaldia de Badalona al PSC en una pujada espectacular, advocava dijous perquè el seu partit incideixi en temes com la immigració i la seguretat i les polítiques socials en generals. Qüestions en les quals, segons el regidor badaloní, els socialistes són "dèbils". Altres dirigents de la demarcació de Barcelona, si bé comparteixen l'orientació d'Albiol, aposten també per incidir en el debat de la llengua, però sense fer - ne l'única bandera, tal com retreuen que han fet Sirera i Nadal en la darrera campanya electoral.

Sirera, si vol optar a guanyar al congrés, no només haurà de calmar les aigües mogudes del grup parlamentari sinó que haurà de conciliar els diferents corrents del partit. Mentrestant, alguns dirigents li retreuen, en privat, la seva soledat i, cosa que és més greu, la seva incapacitat "per fer un equip".

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)