Lleida requalifica el solar per construir la mesquita

RELIGIÓ

Avui, J.Tort, 01-03-2008

El ple de l’Ajuntament de Lleida va aprovar ahir amb només els vots de la majoria del govern socialista la requalificació de la finca on la comunitat musulmana de la ciutat construirà una nova mesquita. L’acord consisteix en la modificació puntual del pla general per destinar a equipaments un solar de 1.868 metres quadrats que ara té la qualificació de sòl industrial. La finca està ubicada entre els polígons El Segre i Entrevies.

Els grups de CiU, PP i ERC s’hi van abstenir, mentre que ICV va votar en contra del tràmit perquè creu que hi ha altres emplaçaments més cèntrics. La resta de grups de l’oposició també van considerar que aquesta proposta d’ubicació és massa allunyada del centre i, a la vegada, van denunciar que les aglomeracions de fidels en aquest temple generaran problemes en una zona que ara es fa servir per estacionar camions o per fer un canvi de sentit. Aquesta crítica és la que esgrimeixen els empresaris de la zona per rebutjar la mesquita.

Tot i això, l’expedient va tirar endavant per la majoria absoluta del PSC. La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Marta Camps, va argumentar que la ubicació està consensuada amb l’associació islàmica i que habilitaran canvis circulatoris per evitar problemes de trànsit. La comunitat musulmana ha iniciat la recollida de fons per construir el nou temple, que podria estar llest en dos anys.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)