L'Oficina d'Estrangers es trasllada a la zona de Navas

IMMIGRACIÓ

Avui, Sònia Pau, 29-02-2008
Un edifici del carrer Múrcia acollirà els tràmits d’estudiants, comunitaris i reagrupaments familiars
L'objectiu és descongestionar les instal·lacions del Marquès de l'Argentera

Una part de l'Oficina d'Estrangers de Barcelona, que ara és a la seu de la Subdelegació del Govern central, a l'avinguda Marquès de l'Argentera, es començarà a traslladar d'aquí a un mes a un edifici del carrer Múrcia, a la zona de Navas. Els primers departaments que s'hi mouran seran els que tramiten expedients i permisos de comunitaris, estudiants, els reagrupaments familiars i també els arrelaments.

El trasllat s'està endarrerint perquè les obres d'adequació de l'edifici s'estan allargant més del que es preveia, però la subdelegació confia que s'hi podrà treballar a finals de mes. Les instal·lacions tindran uns 1.500 metres quadrats i hi haurà 45 llocs d'atenció al públic.

La descentralització de l'Oficina d'Estrangers és una vella reivindicació tant dels treballadors, que consideren que les actuals dependències s'han quedat antiquades i poc preparades per atendre tanta gent, com dels gestors, advocats i empresaris, que sovint hi han d'anar a fer gestions.

D'entrada, la nova ubicació permetrà treure les tramitacions de comunitaris i estudiants de l'edifici del Marquès de l'Argentera 2, on es han de fer obres de manteniment. Més endavant està previst traslladar tot el que actualment es fa a l'edifici del costat de la Delegació del govern central, al número 4, perquè és de lloguer.

Les noves instal·lacions, pensades i dissenyades precisament per atendre el públic, és una de les mesures per millorar i agilitzar la tramitació dels expedients d'estrangeria que és una de les prioritats de la subdelegada del govern central, Montserrat García Llovera.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)