Retenen una menor pel risc de patir ablació

TRIBUNALS

Avui, Joan Tort, 23-01-2008
Una jutge ordena que la nena es quedi a Cervera
Una veïna va alertar els Mossos en sentir una conversa

El jutjat de Cervera ha retingut una menor de 7 d'anys, d'origen gambià i veïna de Cervera, per evitar el risc que la seva família se l'emporti al seu país d'origen per practicar - li una ablació. La interlocutòria de la jutge ordena retenir el permís de residència de la nena, la prohibició que surti de l'Estat espanyol i vetar igualment l'expedició d'un passaport perquè pugui viatjar.

Les mesures, decretades dissabte passat, són cautelars mentre continua la investigació, i són el resultat d'una denúncia presentada pels Mossos davant un possible risc d'ablació i després que els pares de la menor declaressin davant la titular del jutjat número 1 de Cervera. Els pares tenen llibertat de moviments, però van ser imputats per un presumpte delicte de lesions. Així mateix, la jutge va ordenar una revisió pediàtrica de la nena.

La denúncia de la policia es va tramitar divendres passat després que una veïna de Cervera escoltés una conversa en què els familiars de la menor parlaven del viatge que emprenien diumenge cap a Gàmbia per un període de sis mesos, i durant la qual sembla que es podria haver mencionat aquesta brutal tradició de mutilar els genitals femenins a les nenes.

Des de Cervera, s'ha criticat la falta de mecanismes i el mutisme de la mateixa comunitat africana per detectar aquests casos, segons entitats de dones.

La secretaria d'Immigració del govern preveu tenir enllestida al febrer l'actualització del protocol del 2001 per evitar les ablacions a partir de la coordinació dels serveis policials, sanitaris, socials i jurídics.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)