La ciutat no tindrà gran oratori islàmic

RELIGIÓ

Avui, Redacció, 12-01-2008

L’Ajuntament no veu factible en aquests moments construir a la ciutat de Barcelona un gran oratori islàmic similar a la gran mesquita de Madrid, situada davant la M – 30, segons va explicar el regidor de Drets Civils, Joaquim Mestre (ICV – EUiA).

La construcció d’un gran oratori islàmic a Barcelona és una de les reivindicacions que ha fet en diverses ocasions el Consell Islàmic Cultural de Catalunya, un organisme creat l’any 2000 a Barcelona que agrupa part dels imams que resideixen al país.

Mestre va afirmar que la posició del consistori s’ha produït després de diagnosticar que a la ciutat “no hi ha una única comunitat musulmana, sinó moltes d’obediències diferents, de la mateixa manera que no hi ha una sola comunitat cristiana”. Per aquest motiu, veu difícil construir un gran recinte que doni servei a tots els fidels musulmans, donades les diferències que hi ha entre uns i altres.

Sobre l’esborrany aprovat pel govern de la llei sobre els llocs de culte, que preveu que a nivell local es reservi sòl qualificat com a equipaments per a llocs de culte de les diferents confessions, Mestre va dir que no veu per què cal facilitar sòl públic a entitats per al culte. I que, a més, a la ciutat de Barcelona el sòl públic ja és molt escàs.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)