Setge als pisos i pensions fora de la llei

Avui, Redacció, 19-11-2007
Ciutat Vella recomana als veïns dur al jutjat els apartaments turístics il·legals
Uns 1.200 habitatges acullen turistes

El Districte de Ciutat Vella ha obert un total de 76 expedients aquest any, de gener a octubre, després de rebre la denúncia de veïns que alertaven de l'existència de pisos sobreocupats i pensions il·legals. Aquest tipus de fenòmens van lligats a l'increment del turisme a la ciutat i també a l'arribada de la nova immigració.

Del total d'expedients tramitats, 59 van acabar amb una ordre que decretava el cessament de l'activitat i 22 amb una ordre de precinte de l'establiment, segons informa l'agència Europa Press. L'ordre de cessament és la primera comunicació amb què l'administració informa els propietaris o llogaters d'un local o habitatge que han de finalitzar l'activitat que hi duen a terme. En cas de no complir el requeriment, l'administració els envia aleshores una ordre de precinte.

En nou casos ha calgut arribar fins a instàncies judicials perquè els afectats no permetien als tècnics del Districte entrar als habitatges. En deu pisos més s'està a l'espera d'obtenir la corresponent ordre judicial. I en tres casos el Districte està treballant per saber si el local continua acollint un pis pastera o una pensió il·legal.

Pel que fa als apartaments turístics il·legals, que provoquen moltes molèsties als veïns pel soroll que generen els seus ocupants, una portaveu del Districte va explicar que els tècnics recomanaran als veïns que acudeixin als tribunals. Això és el que ja ha fet la comunitat de propietaris de Via Laietana 13 - tal com explicava l'AVUI en l'edició de dimecres passat - , en el que s'ha convertit en la primera querella per aquest tipus de fenomen.

El Districte assegura que ha incrementat el setge a aquest tipus de pisos i que a la zona n'hi ha entre 1.000 i 1.200.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)