Els Mossos detenen el responsable del crim de la maleta

SUCCESSOS

Avui, Josep Ferrer, 16-11-2007
El presumpte assassí havia conviscut amb la dona a Roda de Barà
Des del crim estava desaparegut

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a la tarda a l'Eixample de Barcelona el paraguaià Gilberto L.L., de 51 anys, com a presumpte autor de l'assassinat de la seva compatriota Elena Maria Fernández, la dona que van trobar esquarterada i dins d'una maleta l'1 de novembre passat al costat d'uns contenidors d'escombraries de Sant Just Desvern.

El detingut, que estava desaparegut des del dia del crim, era el principal sospitós. Tant ell com la víctima treballaven en una casa a la urbanització el Roc de Sant Gaietà, a Roda de Berà, on el presumpte assassí feia tasques de jardiner i Elena Maria n'era la governanta. Compartir pàtria i estar - ne allunyats els va unir, de seguida van congeniar i sembla que vivien junts en una construcció annexa al xalet principal de la casa on treballaven, segons va explicar un dels fills de la víctima, que tenia referència de Gilberto tot i que no el coneixia.

Tot anava bé

La darrera vegada que Elena Maria havia parlat amb els seus familiars, dos dies abans de l'assassinat, res feia pensar que hi hagués problemes entre la parella i de fet ella havia fet plans per anar al Paraguai per tal de poder arreglar papers per tramitar el permís de residència a l'Estat espanyol. Però les coses es van tòrcer.

La hipòtesi policial indicaria que Gilberto va escanyar Elena Maria la nit del 31 d'octubre, segurament després d'una discussió. Després del crim va voler fer desaparèixer el cadàver, li va fer un tall net a l'altura del melic, va empaquetar el cos en una maleta i una bossa i va enfilar la carretera N - 340 en direcció a Barcelona. En arribar a Sant Just Desvern, va abandonar el cadàver al costat d'uns contenidors. Unes hores després era descobert per un veí que havia sortit de bon matí a passejar el seu gos.

Gilberto, que ja no va tornar a la feina, va deixar moltes pistes que han portat els Mossos a incriminar - lo. El 7 de novembre, i amb autorització judicial, van escorcollar la casa on treballava i van trobar nombroses restes de sang. Tots els elements lligaven. Només calia localitzar Gilberto, cosa que no van poder fer fins ahir a la tarda, quan se'l va detenir a Barcelona.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)