Ridao exhibirà la procedència immigrant dels seus pares per eixamplar la base social d'ERC

Avui, Sandra Arenas, 16-11-2007
El cap de llista farà servir l’origen de Valladolid i d’Almeria dels seus progenitors per captar el vot no identitari
Dimarts que ve s'estrena en una conferència a Madrid

La mare del candidat d'Esquerra a les eleccions generals va néixer a Valladolid i el pare a Almeria. Aquesta part de la biografia de Joan Ridao és massa llaminera com per no fer - la servir durant una campanya electoral en què ERC pretén eixamplar la seva base social amb el discurs del sobiranisme inclusiu, pragmàtic i allunyat de posicionaments identitaris i de llocs de naixement.

Esquerra planteja una campanya dirigida a esgarrapar l'electorat del PSC, focalitzada a la regió metropolitana, tal com va fer durant la cursa de les municipals. Aleshores ERC no va obtenir els resultats que esperaven, però el col·lapse de les infraestructures i el mal funcionament de bona part dels serveis que depenen de l'Estat els obre la porta a potenciar el discurs del sobiranisme de butxaca.

La procedència dels pares de Ridao, un fet poc conegut, és un argument més que s'explotarà durant la campanya, segons fonts del comitè de campanya. La idea és estirar el fil del discurs del president del partit, Josep - Lluís Carod, que també ha fet sortir en els mítings l'origen aragonès del seu pare com a prova de l'independentisme inclusiu pel qual aposta la direcció d'ERC.

La llengua als espots

La direcció republicana ha estat estudiant durant les últimes setmanes incorporar el castellà en algunes pancartes i vídeos de campanya. Per reforçar la idea del sobiranisme pragmàtic, el comitè de campanya va decidir sotmetre a l'executiva de dilluns passat una proposta com a mínim insòlita de l'empresa de publicitat que els dissenya els suports de la campanya.

Finalment s'ha descartat fer servir el castellà en suports escrits, però - encara que es planteja com una possibilitat remota - no s'ha tancat la porta a incloure en algun vídeo testimonis que s'adhereixin al projecte dels republicans en castellà.

Ridao s'estrenarà en una conferència a Madrid dimarts que ve, a la Fundación Colegios Mayores, on explicarà el projecte dels republicans i parlarà de la política d'aliances.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)