47 subsaharians morts en una pastera

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 07-11-2007

47 immigrants subsaharians que viatjaven en una pastera en aigües de Mauritània i que es dirigien a les costes de les Canàries van morir de fam i set després de passar més de dues setmanes a la deriva. Així ho va comunicar ahir la Guàrdia Civil, que a la vegada va tenir la confirmació de les autoritats mautiranes.

La pastera havia sortit del Senegal fa quinze dies amb un centenar immigrants a bord i va ser localitzada ahir per l’exèrcit de Mauritània a la zona de cap Blanc, al nord de Nuadibú, a molts pocs dies de navegació del punt de partida. Això fa sospitar que la pastera es va perdre poc després de deixar la costa del Senegal i que des d’aleshores anava a la deriva.

Segons van confessar els supervivents, un cop es van acabar les reserves d’aliments i aigua, van començar a morir els primers ocupants, que van ser llençats per la borda. Ahir encara es desconeixien els motius pels quals van quedar a la deriva i la nacionalitat i l’edat dels immigrants, ja que el Senegal és punt de trobada de milers d’immigrants de diversos països subsaharians que volen arribar a l’Estat espanyol.

Amb aquests 47 immigrants morts ja són 350 els que han mort aquest any en intentar arribar a les Canàries.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)