Brutal agressió en un tren pel sol fet de ser equatoriana

SUCCESSOS

Avui, L.N., 23-10-2007
La Guàrdia Civil deté l’autor dels cops i els insults racistes a una menor Les càmeres dels Ferrocarrils van recollir l’atac
SOS Racisme condemna els fets

Eren tres quarts d'onze de la nit del diumenge dia 7, quan una menor d'origen equatorià tornava a casa en els Ferrocarrils de la Generalitat. Sense cap raó aparent, un altre viatger, d'estètica skin, la va agredir brutalment. La càmera de seguretat del vagó va registrar l'atac, fet que va permetre a la Guàrdia Civil detenir l'agressor.

Sergi Xavier M.M., de 21 anys, va ser arrestat al seu domicili de Santa Coloma de Cervelló divendres passat. El jove, titllat pels investigadors "de persona intrínsecament violenta", té dos antecedents penals per robatoris amb violència.

Conversa telefònica

El jove va arribar al comboi on es va produir l'agressió parlant molt fort pel telèfon mòbil. La conversa tenia un clar contingut racista i violent, cosa que va provocar que la menor el mirés amb estranyesa. Els investigadors, però, estan convençuts que el detingut la va agredir pel sol fet de ser equatoriana.

En pocs segons, l'agressor la va colpejar, li va tocar un pit i, quan semblava que marxava, li va propinar una puntada de peu a la cara. També li va dedicar perles com "meuca immigrant de merda". Tot això sense deixar de parlar pel mòbil. Després va baixar a l'estació de Colònia Güell.

Després de trucar al 112, la noia va ser atesa a l'estació de Sant Vicenç dels Horts, on molt nerviosa i espantada va explicar els fets als agents.

D'altra banda, SOS Racisme va fer públic ahir un comunicat en què condemna aquesta agressió i recorda que manifestacions de violència racista com la que es va produir als Ferrocarrils "no poden quedar impunes en un Estat de dret".

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)