Quinze palestins arriben a Barcelona en un contenidor

SUCCESOS

Avui, L.N., 23-09-2007
Els immigrants van ser repatriats ahir mateix a bord d’un vaixell cap al port de Turquia d’on van sortir
Només se'ls va donar atenció sanitària per raons humanitàries

Barcelona va tancar la porta ahir a quinze palestins que intentaven entrar a Europa de manera irregular. Els immigrants van ser descoberts dins un contenidor al port de la ciutat i, després de rebre assistència mèdica a diversos hospitals, van tornar a ser embarcats - en aplicació de les lleis internacionals sobre polissons - i van salpar en direcció al port de Turquia d'on van sortir.

Els polissons, entre els quals hi havia cinc menors i dues dones, van ser localitzats cap a quarts de cinc de la matinada per agents de la Guàrdia Civil alertats per un treballador del port que els va sentir quan demanaven socors des de dins d'un contenidor de mercaderies buit d'un vaixell de càrrega atracat al moll Príncep d'Espanya.

Davant del seu precari estat de salut, els polissons van ser traslladats a diversos centres hospitalaris de la ciutat on se'ls va tractar la deshidratació i la hipotèrmia. Es calcula que portaven entre tres i set dies amagats dins el contenidor.

"Se'ls ha deixat entrar per qüestions humanitàries", explicava un portaveu del Cos Nacional de Policia (CNP) competent en qüestions d'estratègia que es va fer càrrec de la situació. No obstant, i després de ser donats d'alta - l'últim cap a les dues del migdia - , van ser retornats al vaixell, a l'espera de ser repatriats.

La policia també va informar que no va haver - hi cap problema amb l'armador de la companyia Turkon Line, propietària de l'embarcació, que va acatar amb celeritat la llei internacional que l'obliga a repatriar els polissons al país d'inici del trajecte. La nau Irem Kalkavan, on van ser descoberts els quinze palestins, va sortir de Turquia. Després de fer escala a tres ports del país, també es va aturar a Marsella abans d'arribar a Barcelona. El mercant havia de continuar el viatge fins al Regne Unit.

Una altra embarcació

L'Irem Kalkavan va poder continuar la ruta prevista, ja que Turkon Line disposava d'una altra embarcació al port de Barcelona preparada per sortir cap a Turquia. A les vuit del vespre aquest vaixell va abandonar la terminal Port Nou amb els quinze palestins a bord.

Els immigrants van explicar a la policia que eren originaris de la franja de Gaza - una àrea en permanent conflicte bèl·lic - , des d'on van viatjar cap al nord fins arribar a Turquia. Tot i la situació del seu país d'origen, cap dels palestins va demanar asil polític, segons la policia.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)