Duran demana endurir la política d'immigració

Avui, Lluís Bou, 28-08-2007

El líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va anunciar ahir com un eix de la seva política un enduriment de les normatives sobre la immigració estrangera. Duran va citar expressament el reagrupament familiar de nouvinguts, i va criticar que s’ha caigut en una “màniga molt ampla” en la regularització d’estrangers.

La permanent d’Unió va analitzar ahir la situació política després del retorn de les vacances, i va arribar a la conclusió que la població està cansada de picabaralles polítiques i vol resposta concreta a problemes. Duran es va mantenir fil per randa en aquesta actitud i va declinar polemitzar amb el PSC o valorar la proposta independentista de Josep – Lluís Carod, “tenint en compte que en 24 hores s’ho haurà endut el vent”.

En canvi, Unió ha decidit plantejar als ajuntaments propostes per reglamentar amb més fermesa les qüestions d’immigració. Segons Duran, la situació actual és insostenible, perquè l’Ajuntament de Barcelona té una gran quantitat de nouvinguts empadronats però “després no tenen pis” on viure.

Front comú al pressupost

Duran va avançar que també intentarà actuar en aquesta línia de concrecions en la imminent negociació dels pressupostos de l’Estat. En primer lloc posa com a condició per votar els comptes que es compleixi el 18,8 per cent d’inversió previst a l’Estatut, més enllà del servei de Rodalies. El líder d’Unió va emplaçar els altres partits catalans a tombar conjuntament els comptes de l’Estat si el govern del PSOE no compleix aquest compromís legal.

Però Duran va afegir una segona condició per a la negociació amb el govern del PSOE, i és incloure en els pressupostos una compensació a la puja de les hipoteques que provoca el continu increment dels tipus d’interès. Segons el líder d’Unió, això s’ha convertit en un problema per a moltes famílies, que veuen reduït el poder executiu de forma significativa. Duran creu que, a través de la declaració de l’IRPF i altres mesures, es podria fer la compensació, i més tenint en compte que el govern espanyol té un superàvit econòmic “extraordinari”.

Duran va mantenir la crítica frontal a José Luis Rodríguez Zapatero, com diumenge. I va assegurar que el president espanyol “no té paraula”, i que “cada cop ens enganya més”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)